PIONIpuistossa tapahtuu

Lisäämme tänne tiedotteita, uutisia, kutsuja tapahtumiin sekä Facebook julkaisuja.

Facebook 25.10.2020
Viimeiset puoli vuotta ovat olleet Pioniseuran historiassa oletettavasti hektisimmästä päästä. Tämä aika on ollut niin antoisaa kaikin puolin. Yhteisöllisyyden merkitys on ollut valtava. On ollut suuri ilo kokea ja saada palautetta siitä mitä tämä puisto on merkinnyt jokaiselle niin paikallisille kuin kauempana asustaville. Mikä parasta, tämähän on vasta alkua.

Lauantaina 24.10.2020 pidettiin tämän vuoden viimeiset istutustalkoot. Tapasimme siellä tuttuja jo syyskuun istutustalkoista kuten kuvassa näkyvän ihanan 96 vuotiaan leidin. Istutuksiin osallistui henkilöitä myös yhdistyksistä, jotka lahjoittivat pioneita puistoon. Kuvassa näkyvä Ari Mussalo Karjalaisseurasta oli mukana jo syyskuun talkoissamme. Ihailtavaa sitoutumista kaikilta. Kiitos!

Tälläkin kertaa ilma suosi istuttajia, joita saapui paikalle toistakymmentä. Tällä kertaa istutettavia pioneita kun ei ollut niin paljoa kuin syyskuussa. Suuret kiitokset kaikille istuttajille. Erityiskiitokset juurakoiden lahjoittajille Pionien Kodille, Kotkan Karjalaisseuralle sekä Rannikkosotilaskotiyhdistyksen Kymilinnan vihreät rannikon sisarukset paikallisosastolle. Istutusten ohella oli tarjolla lämmikkeeksi glögiä ja pipareita.

Tervetuloa mukaan myös ensi vuoden istutustalkoisiimme. Ilmoittelemme niistä täällä ja Kotkan pionipuiston Facebook-sivuilla heti lähempänä ajankohtaa. Vaikka istutustalkoomme ovat tältä vuodelta 2020 takanapäin, niin saatte pieniä maistiaisia tulevasta, joten pysykäähän kuulolla myös tällä välin.

Facebook 21.10.2020
Sirkka Pokki tarkastelee Suomen kauneimmaksi pioniksi 2020 valitun Bartzellan juurakkoa Kotkan pionipuiston avajaisissa 19.9.2020.
Sirkka toimii Rannikkosotilaskotiyhdistyksen paikallisosaston Kymilinnan vihreät rannikon sisarukset puheenjohtajana. Myös he halusivat lahjoittaa Karjalan punaisia pioneita Kotkan pionipuistoon. Suuret ja lämpimät kiitokset Kymilinnan vihreät rannikon sisarukset paikallisosastolle lahjoituksesta.

Punaisia Old Faithful pioneita on nyt istutettu pionipuistoon. Suomen Pioniseuran varapuheenjohtaja Jyrki Karppinen kävi istuttamassa lahjoitetut juurakot viime viikolla.

Facebook 16.10.2020
Kotkan Karjalaisseura lahjoitti Suomen Pioniseuralle 10 kpl kiinanpioneita istutettavaksi Kotkan pionipuistoon. Kotkan pionipuiston avajaisissa seuraa edustivat Ari Mussalo (vas.), Helena Kokko ja Sirkka Pokki. Suuret ja lämpimät kiitokset Kotkan Karjalaisseuralle lahjoituksesta.

Punaisia Lactiflora Paul M.Wild kiinanpioneita on nyt istutettu pionipuistoon. Suomen Pioniseuran varapuheenjohtaja Jyrki Karppinen (kuvassa oikealla) kävi istuttamassa pionien juurakot.

Facebook 26.9.2020
Jyrki Karppinen sai aamulla viestin, että kettu kaivaa pionipuiston penkkiä. Jyrki kävi tarkistamassa tilanteen ja totesi, että kettu oli kaivanut penkkiä juurakon kohdalta. Pionien lannoitukseen käytettävä luujauho oli ilmeisesti tuoksunut ketun nenään ja kettu halusi maistaa luujauhoa.

Facebook 21.9.2020
Ihan huikea lauantai takana. Kiitos jokaiselle mukana olleelle ja etäältä seuranneille. Päivä yllätti positiivisesti niin säällä kuin osallistujamäärällä ja emme olisi enempää voineet toivoa. Kiitos!

Kymen Sanomissa julkaistu juttu 19.9.2020

Facebook 19.9.2020
Tänään se sitten tapahtuu. Pioneita istutetaan kahteen pitkään penkkiin. Myynnissäkin on pioneita, luujauhoa, siemeniä, tulppaanien irtosipuleita ym.
Kuvat on otettu tänä aamuna. Tervetuloa katsomaan ja kokemaan
miten pioneita istutetaan oikeaoppisesti. Yleisökin voi halutessaan osallistua istuttamiseen. Opastamme mielellämme. Ilmakin on mitä parhain.

Facebook 12.9.2020
Löydät kutsun istutustapahtumaamme alta.
Muistakaahan ilmoittautua! pionikkorekisteri@gmail.com
Tervetuloa!

Facebook 11.9.2020
Kotkan pionipuiston kaksi suurta pionipenkkiä ovat nyt valmiit – ne odottavat istuttajia, pionien juurakoita ja kaunista istutussäätä

Facebook 17.8.2020
Jyrki Karppinen kävi Sulo-koiransa kanssa katsomassa, miten pionipenkkien tekeminen etenee Kotkan Pionipuistossa

Facebook 12.8.2020
Kotkan Pionipuiston istutusalueen reunakiveys on tehty valmiiksi. Projekti jatkuu seuraavaksi maansiirtotöillä.

Facebook 1.8.2020
Kotkan Pionipuiston istutusalueiden kaivuutyöt aloitetaan maanantaina 3.8.2020. Jos käyt katsomassa Pionipuiston rakennustöitä ja haluat jakaa kuviasi muille Pionipuistosta kiinnostuneille, niin lähetä ne sähköpostiosoitteeseen kotkanpionipuisto@gmail.com. Jaamme myös mielellään lyhyitä kommentteja pionipuistosta kuvien mukana.

Mikäli kuvissasi/videoissasi näkyy henkilöitä, niin on hyvän tavan mukaista kysyä heiltä lupa kuvan julkaisemiseen.

Julkaisemme parhaimpia valokuvia Kotkan Pionipuiston Facebook-sivulla ja muissa Suomen Pioniseuran julkaisuissa.
Lähettämällä kuvan luovutat Suomen Pioniseuralle käyttöoikeuden niihin. Mainitsemme kuvaajan aina julkaisun yhteydessä, kuvaajan toivomalla tavalla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: