Pionien Koti

Pionien Koti on pioneihin erikoistunut perheyritys. Yritys perustettiin vuonna 1995 lounaisimpaan Suomeen Taivassaloon. Ennen 2000-lukua erikoistuimme pioneihin, vaikka edelleenkin kasvatamme myös mm. kesäkukkia ja amppeleita.

Verkkokaupassamme on vuosittain osittain vaihtuvassa valikoimassa myynnissä yli 100 erilaista pionia. On tavallisia kiinanpioneja ja harvinaisuuksia. Päivitetty kauppa avautuu tammikuussa ennakkotilauksia varten.  Toimitamme pionit aina oikeaan aikaan asiakkaille, keväällä ja kesällä astiataimina, vain syksyllä juurakoina. Kierrämme myös eri myyntitapahtumissa keväällä ja kesällä.

Jälleenmyyjiä meillä on Suomessa aina Lappia myöten. Pioni menestyy koko Suomessa, kun valitsee oikean pionin oikeaan paikkaan.

Parhaimman kuvan meistä saa vierailemalla Taivassalossa. Taimiston yhteyteen on perustettu pionien esittelyalueita.  Näytemaissa kukkii yli 400 pionia ja istutuksia lisätään vuosittain. Pioneista ensimmäisinä kukkivat luonnonlajit keväästä riippuen toukokuun puolivälin paikkeilla. Niitä seuraavat tarhapionit, hybridipionit ja kiinanpionit. Puuvartiset rockiin pionit kukkivat usein jo ennen juhannusta, kun taas puu-ja ruohovartisten risteytykset, ns. itoh-pionit, kukkivat rockeiden jälkeen. Itoheissa saattaa esiintyä vielä myöhemminkin jälkikukintoja.  Myytävät taimet on järjestetty omiksi alueiksi myyntipöydille ja henkilökuntamme auttaa mielellään oikean pionin valitsemisessa.

Kesämme kohokohta on juhannusta seuraavana viikonloppuna pidettävä Pioniviikonloppu. Kiinanpionien kukinta on yleensä tähän aikaan parhaimmillaan. Aiempina vuosina on ohjelmassa ollut mm. istutusnäytöksiä, kamerakierros ja opastusta pionikimpun tekemisessä. Lauantaina järjestetään yhdessä Suomen Pioniseuran kanssa pionien leikkokukkanäyttely ja -kilpailu, jossa äänestetään Suomen vuoden kaunein pioni (kts. vuoden 2020 pioninäyttelyn linkki).

Meillä voi vierailla myös virtuaalisesti pionilivessä (kts. linkki). Kamera seuraa toimintaamme ja pionien kukinnan kehitystä koko kesän ajan yötä päivää. Kesän 2020 huipennus oli juhannusyönä liehuva Suomenlippu ja kukkiva juhannuspioni!

Pyrimme olemaan aktiivisia ja hoitamaan kunnialla omat Facebook ja Instagram -tilimme. Aina ei ole mahdollisuutta valita mitä tekee; kasvit on pakko kastella ja somettaminen jää vähäisemmälle. Tervetuloa seuraamaan toimintamme!

Kesällä pionien kukinnan aikaan olemme auki joka päivä. Tarkemmat aukioloajat ja verkkokauppamme löydät kotisivultamme. Tervetuloa!

Kotisivujen linkki
Verkkokaupan linkki
Instagram linkki
Facebook-sivun linkki

%d bloggaajaa tykkää tästä: