Kiitämme lahjoittajia!

Suomen Pioniseura järjesti 1.11.2020 – 31.1.2021 pienkeräyksen (Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen pienkeräyslupa RA/2020/1321) Kotkan pionipuiston hyväksi. Lahjoitusten avulla pionipuistoon hankitaan noin 200 pionin juurakkoa, jotka istutetaan tänä keväänä ja syksyllä.

Lämpimät kiitokset lahjoittajille, jotka panoksellaan olivat tukemassa pionipuiston toista vaihetta!

Seuraavat lahjoittajat ovat antaneet luvan julkaista nimensä Pioniseuran kotisivuilla

Kristian Björk
Riitta Finne
Leena Griinari
Maria Huttunen
Pirkko Kaasinen
Jyrki Karppinen
Emmi Kirvesniemi
Sirpa Luoma
Lea Makkonen
Liisa Markkila
Irja Niinimäki
Hilkka Nurmi ja Matti Koivisto
Kati Paasi
Sari Puhilas
Kaj Rönnberg
Marja Tammelin
Minna Tynjälä

Kodin Kukat Oy Juha Toikka
Kotkan Karjalasseura ry
Kymen Seudun Osuuskauppa
Piispan Puutarha
Rannikkosotilaskotiyhdistys Kotka
Vikmannin Kivi Ky

Seuraavat yhteisöt ja yksityiset tahot ovat lahjoittaneet Kotkan pionipuistoon pionien juurakoita, joista lähes kaikki istutettiin syksyllä 2020.

Peony Shop Holland on Kotkan pionipuiston pääsponsori ja Suomen Pioniseuran hollantilainen yhteistyökumppani, joka lahjoitti yli puolet syksyllä istutetuista pioneista. Peony Shop Hollandin lahjoittama parinkymmenen kirkkaanpunaisen ’Henry Bockstocen’ ryhmä Puistotien vieressä sijaitsevassa etupenkin päässä on kukkiessaan Kotkan pionipuiston katseenvangitsija. Muita Peony Shop Hollandin lahjoittamia mielenkiintoisia lajikkeita ovat mm. ’Pietertje Vriend Wagenaar’, jonka suurikukkaisissa vaaleanpunaisissa terälehdissä on tumman pinkit täplät, jotka ovat kuin pisamia sekä ’Pink Hawaiian Coral’, jonka koralliin ja pinkkiin vivahtavat terälehdet vaalenevat kauniisti aprikoosin, lohen ja kerman sävyihin.

Pionien Koti on Suomen Pioniseuran kotimainen yhteistyökumppani, jolta saimme mielenkiintoisen TOP 10 kokoelman eli Suomen 10 suosituinta pionilajiketta sekä Kuolanpionin. TOP 10 kokoelmassa on mukana itoh-pioni ’Bartzella’, joka voitti viime kesänä Suomen kaunein pioni 2020 -kilpailun Pionien Kodin ja Suomen Pioniseuran järjestämässä leikkopioninäyttelyssä pionipäivillä Taivassalossa.

Mädapea mõis, Suomen Pioniseuran virolainen yhteistyökumppani, lahjoitti pionipuistoon muutamia harvinaisia virolaisia lajikkeita. Kuuluisa virolainen pionienjalostaja Sulev Savisaar ja Mädapea mõisin omistaja Marika Vartla ovat jalostaneet lahjoitetut lajikkeet.

Pivoines Rivière, ranskalainen pionitaimisto, myi Suomen Pioniseuralle 1800-luvulla jalostettuja pioneja alennettuun hintaan. Pionipuiston vieressä sijaitseva ruutikellari 84 on kolmanneksi vanhin rakennus Kotkan kaupungissa ja se on muinaismuistolain suojelema kohde. Vuonna 1819 rakennettua ruutikellaria haluttiin kunnioittaa istuttamalla 1800-luvun pioneja etupenkin ruutikellarin puoleiseen päähän.

Kotkan Karjalaisseura ry
ja ”sisaret” Rannikkosotilaskotiyhdistys Kotka lahjoittivat pionipuistoon reilun tusinan sekä ’Old Faithful’ -lajiketta että ’Paul M. Wildia’. Kumpikin lajike kukkii voimakkaanpunaisin kukin. Nimenomaan väriviesti oli tärkeä lahjoittajille, joiden sydän sykkii Karjalalle.

Kaija Käppi, pioniseuran hallituksen jäsen, antoi puiston kokoelmiin juhannuspioneja.

Anna Toikka, seuran hallituksen jäsen, lahjoitti Tillipionin sekä harvinaisen Liettuassa jalostetun ’Darius Girenas’ lajikkeen.

Jyrki Karppinen, jota tituleeraamme Pionipuiston isäksi, lahjoitti tusinan pioneja, joissa on luonnonlajeihin, itoheihin ja kiinanpionihybrideihin kuuluvia: ’Bartzella’, ’Callie’s Memory’, ’Paula Fay’ ja kuolanpioni.

Anonyymi pioniseuran jäsen antoi puutarhastaan kolme White Frostin jakotainta istutustalkoiden jälkeen. Ne ruukutettiin odottamaan istutusta tänä vuonna.

Anonyymi lahjoittaja antoi puistolle kookkaan juurakon, joka jaettiin ja ruukutettiin odottamaan istuttamista ja lajikkeen tunnistamista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: