pionikko — jäsenten oma lehti

Pionikon historia

Suomen Pioniseuran jäsenlehti Pionikko ilmestyi ensimmäisen kerran keväällä 2017, jolloin seura oli toiminut noin vuoden.

Lehden tavoitteena on ollut lisätä pionitietoutta, harjoittaa neuvontaa sekä toimia jäsenkunnan yhdyssiteenä kertomalla jäsenten pionikuulumisia. Pionikko tarjoaa palstatilaa jäsenten kirjoituksille ja kuville, joita itsekullekin kertyy joka kasvukauden aikana sata- ellei tuhatmäärin. Aluksi lehden sivuformaatti oli A5 ja sivumäärä 40, mutta 2019 lisättiin näyttävyyttä siirtymällä B5-kokoon, ja sivumääräkin on kasvanut 48:aan.

Pionikon ilmestymisajat

Vuoden aikana julkaistaan kaksi numeroa, jotka kuuluvat jäsenhintaan. Irtomyyntiä ei ole ollut. Kevätnumero ilmestyy maalis-huhtikuussa ja syysnumero loka-marraskuussa. Aineiston jättöajat ovat vastaavasti 15.2. ja 15.9.

Pionikon toimitus

Lehden sisällön tuottamisesta vastaa lehtitoimikunta, johon v. 2021 kuuluvat Riitta Juonala (Seuran pj.), Vesa Koivu, Päivi Kuoppamäki, Anna Toikka ja Irja Niinimäki (päätoimittaja).

Pionikon sisällysluettelo 2/2020

• Pioniseuran palsta 46
  • Anna palautetta Pionikko-lehdestä 47

Pionikko-lehden palaute

Kunkin jäsenlehden ilmestymisen jälkeen avaamme täällä kotisivulla palautelomakkeen, jossa voitte äänestää parasta juttua ja kommentoida vapaamuotoisesti uuden lehden sisältöä sekä esittää lehdelle toivomuksia. Lomake on aktiivinen muutamia viikkoja (4 – 5). Kiitos kaikille ideoista ja kommenteista!

Ensimmäiset kokemukset palautelomakkeesta on nyt saatu Pionikon 2/2020 jälkeen. Lomaketta ei kai oudokseltaan ollut runsain joukoin löydetty, mutta paras juttu selvisi lomakevastausten ja Facebook-ryhmän kommenttien mukaan. Se oli selkeästi ”Tavoitteena ainutlaatuinen pioni”. Lämpimät onnittelut Teppi Kinnarille! Toisille kirjoituksille meni muutama hajaääni. Myös lupaamamme pionipuiston korttisetti on arvottu vastaajien kesken ja se lähtee lähiaikoina postissa voittajalle.

Liity jäseneksi

Seuraavan Pionikko-lehden voit saada omaksesi liittymällä seuran jäseneksi. Se onnistuu parhaiten täyttämällä Liity jäseneksi -lomake.

Lahjajäsenyys

Nyt voit hankkia Pioniseuran jäsenyyden myös lahjaksi. Se onnistuu parhaiten täyttämällä Lahjajäsenyys-lomake.

Jäsenedut

Jäsenyydestämme on sinulle hyötyä. Tule tutustumaan millaisia rahanarvoisia etuja löytyy Jäsenedut-sivuiltamme.

Aineiston lähetysohje

Kuvat:

• JPG-muodossa, käsittelemättöminä: väh. 300 dpi, mikä pikseleinä tarkoittaa A6-kokoisessa kuvassa n. 1200 x 1700 px (kamerassa n. 1 – 2 Mt) ja esim. A5-kokoisessa n. 1700 x 2500 px (n. 3 – 4 Mt).
  • Valitkaa sähköpostiin ”todellinen koko”. Sähköpostikuvat kooltaan 50 – 200 kt, eivät valitettavasti sovellu painettaviksi. – On suositeltavaa keskustella juttuideasta ennen aineiston lähettämistä päätoimittajan tai lehtitoimikunnan jäsenten kanssa.

Aikataulu/deadline:

• Kevään numeroon 15.2.
  • Syksyn numeroon 15.9.

Osoite:

• pionikko ( ät ) gmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: